torstai 7. heinäkuuta 2011

Punaviinikastike

Punaviinikastike on vilahdellutkin jo useaan otteeseen pihvien seuralaisena. Se ansaitsee kuitenkin mielestäni oman juttuna. Millä muulla kastikkeella saat pihville nin hyvän täydentäjän tai muutat arjen juhlaksi? Punaviinikastikkeessa on jotain juhlavaa...

Punaviinikastikkeen valmistus on äärimmäisen yksinkertaista kun aloitat sen ensimmäisenä aterian valmistuksen osana ja jätät pois turhan hienostelun. Kyllä, meillä punaviinikastike valmistetaan lihaliemikuutiosta ja fondista ja sekaan sujahtaa käytännöllisesti laatikkoviiniä. 

Keittele siis lihaliemikuutio kasaan reiluun veteen. Lisää 2 rkl fondia ja 2dl punaviiniä joukkoon ja keittele lisää. Tässä vaiheessa kastike on jo helposti kiehunut 30 min. Maustan kastikkeen ripauksella valkopippuria ja reilulla mustapippurilla. Mukavan säväyksen saat käyttämällä vielä roseepippuria joka on maultaan mieto. Tämän jälkeen kastike on kuitenkin syytä siivilöidä ennen tarjoilua, roseepippurista irtoaa kuoriosa. Kastike suurustetaan 5 min ennen tarjoilua maizenan ruskealla suuruksella ja pinnan kiillottamiseksi lisätään ruokalusikallinen voita. Mmmm...


Onko siellä punaviinikastikkeen ystäviä? Seuraavaksi voisin harkita repertuaarin laajentamista yrtti-valkosipuli maustevoihin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti