keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Monikäyttöinen pesto

Kesäisiin makuihin kuuluu ehdottomasti tzatzikin rinnalle itsetehty pesto. Ah, niin tuoretta ja sopiva suola/rasva kombinaatio. Jos söisin pastaa, keittelisin samantien tuorepastat ja pyöräyttelisin pehmeät suikaleet tässä herkussa.

Pestoon tarvitset:
  • reilu 2 dl basilikaa
  • nippu ruohosipulia
  • 3 valkosipun kynttä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl oliiviöljyä 
  • 1,5 dl pinjansiemeniä
  • 0,5dl suikaleiksi raastettua parmesaania (oman maun ja voimakkuuden mukaan)

Pyöräytä basilika, valkosipuli, ruohosipuli ja rypsiöljy sauvasekoittimella. Lisää pinjansiemeniä ja oliiviöljyä. Mausta parmesaanilla ja suolalla.



Itse lisäsin pestoa mozzarella salaatin joukkoon. Yhdistelmiä tästä herkusta saa useita. Toimii niin graavatun kalan kuin patongin seurana. Salaatinkastikkeenakin mitä mainioin. Mikään ei voita pesto-feta täytteisiä kanapihvejä. Hm.. taidankin tietää mitä meillä syödään huomenna...


Pesto säilyy jääkaapissa huoletta viikon (ellei katoa parempiin suihin ennen sitä). Ravista ennen käyttöä, öljy saattaa hiukan erottua pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti