perjantai 19. elokuuta 2011

Kebab perjantai!

Ei, en ole ikinä malttanut tehdä 'kebablihaa' kotona uunissa. Kärsivällisyys ei riitä odottelemaan lihan kypsymistä, toki kyllä sekin resepti kaapissa kummittelee. Seuraava herkku on kuitenkin mielestäni varsin onnistunut. Ei tätä oikeastaan voi edes sanoa kebabiksi, koska tässä ei ole mitään epäterveellistä, vain maistuva annos lihaa, kasviksia ja tulista salsaa.


Wokkaa vihannekset kuumalla wokilla. Sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 4 sellerinvartta ohuina siivuina, makea punainen paprika, herneenversoja, siitakesieniä ja pari kourallista pinaattia. Mausta mustapippurilla, suolalla ja chilillä. Lopuksi lorauta joukkoon pari rkl soijaa. Selleri on ehdoton, vaikka moni sitä varmaan vierastaakin. Makukombo syntyy juurikin tulisuudesta salsassa, sellerin kirpeydestä ja rasvaisesta lihasta.

Paistele kaupasta kotiin kannettu pussi kypsiä kebab lastuja pannulla öljyssä. Näissä on yllättävän hyvät ravintoarvot, hyvä ravintoarvo=alhainen hiilaripitoisuus.



Tarjoile wokatut rapeat kasvikset ja liha tulisen salsan ja turkkilaisen maustamattoman jugurtin kanssa. Kiireisen arjen pelastus.


Ihanaa perjantaita! Palaillaan asiaan heti kun ruokalistalta löytyy jotain ihmeellisempää kuin maitorahkaa tai stockkan herkusta haettu salaatti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti