torstai 9. elokuuta 2012

Kuhaa fenkolikastikkeessa, Osa 2

Kuhaa kuudella tapaa-sarjan on aikakin saada jatkoa. Nautin kesällä eräässä helsinkiläisravintolassa aivan mahtavaa nieriäfilettä fenkolipyreellä. Siitä lähti ajatus kuhan ja fenkolin yhdistämisestä ja sopivien reseptien metsästys. Vaikka itse sanonkin, tämä oli taivaallista. Varsinkin kermainen fenkolikastike oli maultaan todella syvä ja täyteläinen, kokeilemisen arvoinen vähintään! Ohjeessa kannattaa lähteä liikkeelle kastikkeesta, jota tulee keittää noin 20 min.  Kasvislisäke on helppo valmistaa sen jälkeen ja kypsymisen keskivaiheilla lisätä uuniin kalat.

Tarvitset;

reilunkokoisen kuhafileen per syöjä
voita
tilliä
suolaa


Sulata voi, lisää tilli. Suolaa kuhafileet ja voitele voi-tilliseoksella. kääri tiukasti folioon ja höyrytä uunissa 180 C 10-15 min.

Kastike;

2 dl valkoviiniä
0,5 L kalalientä
0,5 L kermaa
voita reilusti
2 tähtianista
fenkoli
sellerinvarsi
salottisipuli
valkopippuria ja suolaa

Pilko fenkoli, salottisipuli ja pala selleriä. Kuullota ja lisää 2 dl valkoviintä. Mausta suolalla ja reilulla valkopippurilla, heitä joukkoon tähtianikset. Keitä puoleen. Lisää kalaliemi ja kerma. Keitä puoleen. Lisää voi, tarkista maku, siivilöi ja tarjoa.


Kasvislisäkkeeseen tarvitset;
 punasipuli
porkkana
fenkoli
sellerin varsi
pinaattia
palsternakkaa
ruohosipulia
krutonkeja
oliiviöljyä
suolaa


Pilko kaikki kasvikset. Säästä ruohosipuli myöhemmäksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paista/höyrytä foliokääreessä 20 min 180 C. Lisää joukkoon lopuksi öljy-ruohosipuli-krutonki seos.




 Kasvislisäke on ihanan kevyttä, kastike ihanan kermaista. Yhdessä juuri sopivia.


 Kuha on ollut pannulla, ja höyryttynyt uunissa, lisäinspiraatiota kaivataan. Seuraavaksi voisin kehitellä kuharullia, kunhan päädyn sopivan mietoon täytteeseen, joka ei vie tätä hentoa makua mennessään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti