lauantai 11. elokuuta 2012

Muruni


Vierailimme viikolla Murussa, Henri Alénin luotsaamassa raflassa Fredrikin kadulla. Visiitti oli ensimmäinen, vaikka paljon hyvää kyseisestä paikasta on kuultukkin.

Pakko sanoa että lunasti paikkansa. Saimme vielä tarjoiliaksi Samun,  joka toi oman tietämyksenä ja sympaattiset juttunsa illalliseen mukaan.

Kuinka monta kuvaa huomaat, josta jo napsaistu, ennen kuvanottoa?



Alkuun savustettua lahnaa, retiisejä, herneitä ja aivan mahtavan kuohkeaa munakasta. Salaisuus on kuulemma miedossa lämmössä ja 'nuolijalla' 'tupsuttamisessa'. How hard can it be?

 

Leipä oli niin hyvää, että sitä piti pyytää lisää. Oliivi-sitruuna-artisokka tahnaa kylkeen.


 Ja viiniäkin sai, oli kirsikkaista. (Valkoinen oli enemmän mun makuun, vaikka olikin Kreikasta).


 Pääruuaksi naudan entrocot, niin suussasulavaa. Ihana kirsikkainen kastike ja tuoreita kanttarelleja.


 Rakeinen cheddari yllätti ja maistui. Tätä täytyy metsästää kotiinkin.


 Jälkiruoka kruunasi aterian. Basilika-mansikoita, mantelikakkunen, jugurttivaahto ja pistaasikuorrutus. To die for! Basilikan maku mansikan pinnassa yllätti ja häipyi nopeasti jättäen mansikan makeuden, mikä yhdistelmä.


Muruseen pääsee nauttimaan ylläolevan kaltaisen päivän menun hintaan 49 €. Ei hinnalla pilattu, eikä muullakaan. Suosittelen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti