torstai 16. elokuuta 2012

Samettista suppilovahverokeittoa

 Herkullinen suppilovahvero-graavilohikeitto syntyy hintaan 8,09 € työmatkalla napatuista aineksista. Joukkoon tarvitset myös lähipiirin keräämät ja kuivaamat suppikset sekä sipulin.



  Liota suppiksi 20 min vedessä.

Kuullota sipuli, lisää valutetut suppilovahverot. Kuullota lisää. Heitä sekaan kasvisliemikuutio, vettä ja 2/3 pkt koskenlaskijaa. Kiehauta sakeaksi. Lisää joukkoon graavilohi ja anna porista hetken. Mausteeksi suola ja mustapippuri.

Lisäsin uuden tagin 'rasvaista' eiliseen kirnuvoi tarinaan. Tähän olisi voinut lisätä myös tagin 'suolaista'. Kannattaa siis varoa sen suolan kanssa, graavikala voi yllättää.


 Keitto soseutetaan sauvasekoittimella. Kannattaa tutustua käyttöohjeisiin ettei käy kuten Juhalle tässä pätkässä. Räkänaurun voi aloittaa kohdasta 8:09. Toki alussakin on hauskoja kohtia kuten 'bataatti vai basilika'- kohtaus?? Hauska mies. Huomasin tuota linkkiä hakiessa, että Mieto on esiintynyt Sokkokokissa 'peruna vai oliivi' teemalla. Taidan säästää pahan päivän varalle.

Lisää joukkoon kunnon kermaa ja anna pulpahdella vielä hetki.



Keitto tarjoillaan kunnon ruisleivän kanssa. Nam.

Ps. Mamma suppilovahverot on loppuneet, koska se kausi alkaa?
 

2 kommenttia: