tiistai 14. elokuuta 2012

Pikapastaa


Kiireisen kotiäidin ihmisen pelastus on kädenkäänteessä syntyvä pasta. Kun pastan keittämiseen varattu vesi kiehuu, on syöjillä 4 min aikaa rientää pöytään. Arjen kunniaksi ja harventaakseni rönsyilevää yrttimaata tein pastan kaveriksi pestoa.



Pestoon tarvitset; nippu persiljaa, nippi basilikaa, kunnon loraus oliiviöljyä, pala parmesania, pussinloput pinjansiemeniä.

Valmistus;
  1. Lataa ainekset tehosekoittimeen ja surauta
  2. Lisää oman maun mukaan suolaa
Pestoon sopii hyvin myös valkosipuli (sitä oli tarpeeksi kastikkeessa) tai ruohosipuli (söin viimeiset korret eilen illalla). Toimii myös minkä tahansa vaalean leivän päällä, tai vaikka kanafileen välissä, kuten täällä. Peston parhaita kavereita on isosta palasta murrettu fetajuusto.



 Kastikkeeksi wokkasin rasian kantterelleja, 3kpl kevätsipulinvarsia, chorizoa. Lopuksi lisäsin jääkaapista löytyneitä marinoituja valkosipuleja, puolikkaan sitruunan mehun ja nipullisen rucolaa. Ennen tarjoilua raastoin joukkoon parmesania.





 Sekaan lentää aavistus suolaa, sekä pari kierrosta mustapippuria.


 Olipa maistuvaa, poisti jopa harmituksen jonka ylipirteä äiti-ihminen aiheutti työntäessään hyökkäysvaunun kantapäilleni 3! kertaa kassajonossa. 

Tällä viikolla ajattelin kokkailla ainakin silkkistä suppilovahvero-savulohikeittoa. Mitä ruoka-ainetta te haluaisitte hyödynnettävän?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti