maanantai 23. toukokuuta 2011

Chicken Sandwitch with homemade mayonnaise

Varoitus! Jos välttelet hiilihydraatteja, kaloreita tai omaat muita vakavia estoja roskaruokaa kohtaa, seuraavaa ohjetta ei kannata lukea. Ohjeen alkuperäinen versio löytyy kellastuneena kaapista ja siinä on vuosileima 2004. <3


Majoneesiin tarvitset;
  • 2 valkosipulin kynttä
  • lorauksen valkoviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • purkillisen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 munankeltuaista
  • runsaan lorauksen hyvää oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • chiliä, valko-ja mustapippuria sekä tujauksen suolaa


 Lisää korkeaan sauvasekoittimen kulhoon keltuaiset, valkoviinietikka, valkosipulit ja sinappi. Pyöräytä sauvasekoittimella kunnes seos hiukan kuohkeutuu. Lisää rypsiöljy ohuena vanana jottei seos juoksetu. Samoin oliiviöljy. Kun majoneesipohja on rakenteeltaan kiinteää, lisää joukkoon mausteet ja suurin osa aurinkokuivatuista tomaateista (lisään myös lorauksen tomaattien öljystä). Kaikki määrät viitteellisiä, lisää oman maun mukaan niin että hyvä tulee. Hifistellen majoneesin saa vatkattua myös käsin. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Leipien väliin tarvitset;
  • sinihomejuustoa
  • tomaattia
  • punasipuli
  • salaattia
  • pekonia
  • kanan fileepihvi hunaja marinadissa
Tämä on ainoa ruoka jossa marinoidun kanan käyttäminen on sallittua, jopa suotavaa. Pese kuitenkin marinadi pois pinnasta ennen paistamista. Paista myös pekoni ja viipaloi tomaatti sekä sipuli.

 Leipä kasataan oikeaoppisesti, kun täysjyväpaahtoleivän viipaleisiin, niin ala- kuin yläpuolle on lisätty paksu kerros majoneesiä. Kana-pekoni-tomaatti-sipuli-homejuusto-salaatti.


Hyvin, hyvin koukuttavaa!

3 kommenttia:

  1. Mmm.. Tämä ohje pitää laittaa korvan taa. Nyt on hyvä lähteä ruokakauppaan nälissään, herkkuvoileivän kuvat verkkokalvolla. ;)

    VastaaPoista
  2. :b Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Jos haksahdat, olisi kiva kuulla kommentteja.

    VastaaPoista
  3. Näitä leipiä ikävoin!

    /Ange

    VastaaPoista