lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kasviksia & kanaa basilikalla sekä fetakastike


Resepti on alunperin saatu hyvältä ystävältä <3. Nykyinen versio saattaa olla muunnelma, alkuperäistä reseptiä ei ole meillä nähty vuosiin. Siitä on sittemmin noussut yksi viikonloppupöydän vakiovieraista. Toimii loistavasti myös illanistujaisissa vieraille tarjoiltuna. Voit valmistaa kaiken etukäteen ja kasvattaa ruokahalua ruuan kypsyessä uunissa. Allaolevasta ohjeesta riittää 4 hlö:lle, määrää on helppo kasvattaa.


Kasvikset;
3 isoa porkkanaa
sukkiini (pieni)
3-4 eriväristä paprikaa
2-3 punasipulia


Marinadi;
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl oliiviöljyä
nippu basilikaa
2 sormea ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria


Fetakastike;
1 prk kermaviiliä
3 rkl partajugua
1 kiinteä fetapaketti
 mustapippuria
valkosipulia puristettuna maun mukaan.



Hurauta marinadi sauvasekoittimella sekaisin. Kaada pestyjen ja ronskisti pilkottujen kasvisten päälle syvälle uunipellille johon on levitetty leivinpaperia... (älä ota lisämakuja pellistä).

Pilko 4-5 kpl kanan hunajamarinoituja rintafileitä ja asettele kasvisten päällä. Paistele 200'C n.30 min kunnes kanat on kypsiä. Kasvikset saa mielellään jäädä rapeiksi.

Sekoita kerjaviili ja jugurtti. Murustele feta joukkoon, mausta pippurilla ja valkosipulilla maun mukaan. Anna maustua jääkaapissa kunnes ruoka on valmis.


Tarjoa vihreän salaatin, patongin ja kylmän valkoviinin kera!


3 kommenttia:

  1. Mmm... kuulostaa ja näyttää hyvältä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

    VastaaPoista
  2. Tuleeko tohon marinaadiin kuvassa olleet Dijon sinappi (?) ja valkoviinietikka ?

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun olit tarkkana! :) Valkoviinietikkaa olen lorautellut mukaan tuomaan hiukan särmää, mutta Dijon ei tähän kuulu. Mistä lie ajatuksissani kuvaan lisäillyt.

    VastaaPoista