keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kreikkalainen kana avec paahdettu parsa pekonihamosessa


Puolet reseptistä on apinoitu Nigellalta ja sittemmin muunnettu omaan keittiöön. Toinen puoli on törkeästi varastettu eräältä grillimestarilta. Kehottaisin kokeilemaan jo senkin takia, että tämä on yksi harvoista resepteistä, jolla saat tylsän ja edullisen raaka-aineen nimeltä kanan koipireisi muunnettua hiukan maistuvampaa muotoon.

It goes something like this.

Aloita kanan kynimisellä. Leikkaa 'nivelen' kohdalta marinoimaton koipireisi kahtia. Purista pintaan runsaasti sitruunamehua. Mausta suolalla sekä musta- ja valkopippurillä. Lisää päälle vielä oliiviöljyä.  Paista n. 200 C 45-60 min koosta riippuen, pinnan tulee paahtua tummaksi.

Hyi, se on ruma!

Valmista kanalle kreikkalainen jugurttikastike. 

Pilko;
1 kpl vihreä chili
2 kpl kevätsipulin varsia
1 dl  timjamia
1 dl minttua
Yhdistä nämä partajuguun. Lisää 1 tl sinappia, puolikas puristettu limen mehu sekä 2 valkosipulin kynttä.  Nosta jääkaappiin maustumaan.




 Pyörittele kuorittu ja huuhdeltu parsa öljy-soija seoksessa.


Pyöräytä pekoni parsan ympärille ja järjestä riviin. Paista 200 'C 20 min.


Kanan kaveriksi paahdettua paprikaa samaisessa öljy-soija seoksessa. Paista 200 'C 20 min. 

Sekä vihreää salaattia-rucolaa-fetaa.



Tarjoile kana sitruunan ja jugurttikastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti