sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Pihviä punaviinikastikkeella

Sunnuntaina on mukava fiilistellä onnistunutta viikonloppua. Hyviä ystäviä, grillausta. Jos kokki on myöhässä, tarjoa vieraille alkupaloja odottaessa.

Tummaa limppua, katkarapumajoneesiä, tilliä ja limeä.


 Tummaa limppua, graavilohta, tilliä, punasipulia sekä nokare creme fraichea.



Aloita punaviikastikkeen valmistus kiehuttamalla 0.5 l vettä sekä lihaliemikuutio. Lisää 3 dl punaviiniä ja 3 rkl vasikan fondia. Mausta kastike musta- ja valkopippurilla sekä halutessasi roseepippurilla. Hifistelijät siivilöivät kastikkeen ennen tarjoilua. Keitä kokoon n.20 min ja suurusta. Suurustukseen toimii veteen liuotetut jauhot. Parhaan ja helpoimman lopputuloksen saat aikaan käyttämällä valmista suurusseosta, esim. Maizenan ruskea suuruste.

Ota sisäfile lämpimään vähintään tuntia ennen grillausta. Hyvä liha ei tarvitse kuin pippuria pintaa ja grillauksen aikana lisättävän suolan.

Pihviä gillataan kuumassa grillissä 1,5 min per puoli. Parhaimmillaan hyvä naudan sisäfile on tarjoiltaessa se medium:na, kypsänä pihvi on pilalla. Anna lihan kypsyä grillissä rauhassa, sitä ei tarvitse liikutella. Näin pihviin palaa pintaan kauniita raidat.


Pihvin kaveriksi grilliin pääsi uusi rakas-salaattifenkoli. Pintaan riittää ripaus pippuria ja öljyä. Grillataan miedolla lämmöllä reilu 20min. Samassa ajassa kypsyvät uunissa pekoniparsat. Tasapainottamaan raikasta fetasalaattia.



Ruokajuomana toimi Argentinalainen Malbec. Kalliimman hintaluokan malbec:ssa saat paljon makua ja tuhdin pihviviinin ilman kovia tanniinena. Tämä edullisemman hintaluokan viini ei pystynyt samaan.



Erittäin onnistunut lopputulos ja tyytyväiset vieraat kruunasivat kokin päivän. <3



1 kommentti: